24 de maig 2007

Google et vigila

Davant les facècies de la premsa convencional, on les sensacionetes es reprodueixen i on és impossible arribar a entendre els moviments de fons més enllà de la pura anècdota, els mitjans han d'exprémer la imaginació al màxim per explicar què passa al món. Explicar que passa al món, però, no només un dilluns 24 de maig a dos quarts de dotze del matí quan representa que jo hauria de ser a classe de Redacció Periodística, sinó què està succeint i en quin context es troben, posats a dir, els últims esdeveniments al Pròxim Orient; o com s'insereixen les declaracions del papa sobre el marxisme dins una estratègia curosament planificada pel Vaticà; o, en el cas que ens ocupa, què es belluga per Internet.

Avui el The Independent obre portada amb un orwellià "Google et vigila". Es veu que, oh misteri, el cercador registra el què busca la gent i està creant la més gran base de dades, classificant els gustos i preferències de cada usuari, en funció de la IP del seu ordinador.

Felicitats als nois d'en Simon Kelner. Malgrat tot, però, res d'això és una primícia. Ja ho va destapar en el seu moment la nostra intrèpida reportera del Tängrâm, Laia Balasch, a la primera edició del magazín més sonat dels últims temps. En aquella mítica edició, Balasch va proposar-nos un cercador alternatiu, Scroogle, per fintar la fal·lera espieta de Google. El mètode és senzill: Scroogle cerca el que tu vols a Google, sense que el Gran G(ermà) et registri com a usuari.


Aplaudiments.

PD: És una curiosa paradoxa que aprofiti un blog de Blogger (Google) per despotricar contra Google.

3 comentaris:

  1. aquesta paradoxa de la qual parles és l'argument que et fan servir molts navegantsaddictes per fer-nos creure que no estem sota control i que hi ha llibertat. Tranquil que el dia que realment facis mal a google, el teu post desapareixerà i sinó temps al temps!!!

    salut

    PD: Per cert, els dillusn tens internet i no redacció periodística,...

    ResponElimina
  2. Fe d'errates

    On diu dilluns 24 de maig ha de dir dijous 24 de maig o, si ho preferiu dijous, 4 de Pradal segons el calendari republicà...

    ResponElimina
  3. ara entenc les dues OO de Google. Són els ulls que ens vigilen.. guaita tu el que són les coses.

    ResponElimina