29 de febrer 2008

Nens

Estava remenant entre els hits que s'han multiplicat del no res d'ençà la lletania de la nena del Rajoy (n'hi ha de genials!) i he trobat aquest vídeo. En un to sensacionalista i segurament tendenciós el vídeo es pregunta si els nens i les nenes destrossats per les bombes i la metralla durant la II Guerra del Golf votarien al Partit Popular a les properes eleccions del 9 de març.

Si en faig difusió és perquè en la voràgine de la informació dels temps actuals no hi ha temps per pair i discernir el gra de la palla i, sobretot, no hi ha temps per memoritzar i recordar els esdeveniments que ens són contemporanis. O el que és el mateix, fins a quin punt som capaços de copsar les repulsives conseqüències de la violència.

És evident qui més ha patit el despropòsit de la guerra d'ocupació i de les seves seqüeles actuals és la població civil, i dins d'aquesta, els col·lectius històricament desemparats: dones, vells i nens que sobreviuen com poden enmig de la pobresa. El vídeo no aporta res de nou. Només serveix per recordar perquè hi ha tants milers de persones al món que ens odien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada