22 de juny 2007

Déu és una massa d'espaguetis

M’explica en Marc que fa uns anys, en un atac d’inspiració, l’estat de Kansas va aprovar una llei que exigia dedicar a les classes de biologia de les escoles el mateix temps a la teoria creacionista (sí, la d’Adam i Eva) que a la teoria de l’evolució de Darwin a les escoles.

Visiblement congratulat per la incursió poderosa de la mística a la ciència, almenys a Kansas, un tal Bob Henderson va iniciar un moviment per tal d’aconseguir que, si la religió cristiana podia ser als col·legis, també era normal que ho fossin les altres religions, com la pastafariana. Per als més profans en la matèria els diré que la pastafariana és una religió que afirma que els humans venim d’una massa d’espaguetis amb dues mandonguilles que li fan d’ulls.


El cas és que el moviment en suport del MEV –Monstre d’Espagueti Volador- va aconseguir un suport brutal que va provocar que al 2006 l’estat de Kansas es veiés forçat a retirar la llei que imposava el creacionisme a les aules. La poderosa aliança i la coherència argumenal de tota la comunitat pastafariana els van dur a aquest atzucac.

Darrera els pastafarians es mouen un conjunt d’individus que defensen, amb la ironia i la mordacitat per bandera, l’exclusió dins la ciència de la superstició i de la fe. Vegi’s sinó una de les seves impagables cites d’una ironia brutal: “Donarem 250.000 dòlars a la persona que pugui demostrar empíricament que Jesús no és el fill únic del Monstre d’Espagueti Volador”... O l’himne de la religió pastafariana:

Oh, tallarines que esteu al cel gourmet

Santificada sigui la vostra farina

Vingui a nosaltres els vostres nutrients

Faci’s la seva voluntat a la Terra així com als plats

Doneu-nos avui les nostres mandonguilles de cada dia

I perdoneu la nostra gula així com nosaltres perdonem a aquells que no mengen.

No ens deixis caure en la temptació (de no alimentar-nos de vos)

I alliberar-nos de la gana...

Ramén.


El tema, vist per Family Guy:

1 comentari:

  1. Ei, podries haver explicat que el paradís pastafari és una illa plena d'strippers i amb un volcà que, en lloc de lava, escup cervesa...

    aquest argument segur que convenç més d'un (o una) per fer-se pastafari!!!!

    A més, té una curiosa teoria: el canvi climàtic és provocat per la desaparició (extinció, segons ells) dels pirates al Pacífic i al Carib... Per tant, tots disfressats de pirates!!!!!!

    Canviant de tema, ja saps que pots canviar l'idioma de Blogger al Català?????

    ResponElimina