11 de juliol 2007

Publicita't, ganàpia

Publicitant el publicitador espera cridar l'atenció del consumidor per l'article que publicita. Com que espera que en clissar el què és publicitat el consumidor s'identificarà amb una nova necessitat, fins ara no publicitada, la feina del publicista és publicitar clitxés, arquetips i demés lletanies amb la finalitat que el resultant publicitat sigui una bella icona del què és la societat o, en el seu defecte, en el que publicitàriament voldria ser.

Una mirada a segons quins anuncis ens defineixen millor que cap monografia sociològica en divuit volums com n'està de malalta la nostra societat. Alguns diran que som sexistes, d'altres racistes, els més eixerits malalts, els altres relativistes (veure Google). Endavant doncs amb la tria.

Il·lustratiu


Mercedes, 8 airbags...Dolça estampa familiar

Catàleg supermercat Google
(Publicitat d'una universitat pública al Messenger. Inaudit!)

El capital s'adapta als gustos (Google -fer click a la imatge)

7 comentaris:

  1. El programa que utilitzo és el PhotoImpact de la marca "Ulead", és com el photoshop però en gitano i més fàcil d'utilitzar - no hi ha capes ni res excessivament complex-. A l'Emule hi és.

    Salut!

    PS: Tot i q els dibuixos els faig a mà.

    ResponElimina
  2. Hola!!! Hay algunos anuncios que desde luego tienen tela pero sobre todo escribía porque mi space ha muerto o algo así porque no me deja hacer nada con él. Me haría uno de estos de google pero ando buscando algo que me deje poner más fotos...
    Me voy unos días de interrail a Italia en plan aventura y cuando vuelva, entre estudiar para septiembre y hacer algún trabajo, buscaré un nuevo acomodo si el pequeño rincón de mi guitarra sigue sin funcionar.
    Saludos y nos leemos (sea donde sea...)

    ResponElimina
  3. Dels anuncis em quedo amb el de l'airbag.

    ResponElimina
  4. jo també Marcos,...tot i que com a sindicalista incendiari, no hi ha dubte que el de la Universitat de Lleida és molt greu,.....si Ramon Llull aixequés el cap,....

    ResponElimina
  5. Eo Josep Maria!
    com va tot?, que`tal l'estiu? et comento en part pk en Deivid (x tu en David Llanes) m'ha demanat el teu número de mòbil o el teu correu electrònic per posar-se en contacte amb tu . Se m'ha acudit mirar si continuaves actualitzant el teu blog i així és, cosa que felicito. Bé, doncs, no m'enrotllo més (que de fet estic a la feina), si pots fer-me arribar el teu contacte a miriamgs@gmail.com i així li dono a en Deivid suposo que li faràs un favor a ell!

    Cuida't i gaudeix de l'estiu!
    Míriam

    ResponElimina
  6. Silvara! Que te vaya de maravilla la epopeya por Italia. Grande el interraíl, que en coche los italianos están taraos.

    Lo siento por tu space y el desalmado de Bill Gates. Otro desalmado, Mr. Google está esperándote xD Por el tema de las imágenes podrías utilizar el Slide, un programita para colgar un montón de imágeens en cada post.

    Ale, muchos saludos

    ResponElimina
  7. Hahaha

    Jo també tinc tot de captures de pantalla del moment únic i irrepetible en què la propaganda del messenger era la de la Uni de Lleida!

    Ja veus (o no, potser no ho veus mai) que t'he comentat! Coses de la setmana d'exàmens: tanta estona davant l'ordinador aparentant estudiar fa que em posi a mirar entrades de fa mig any :P

    Bon viatge a Barcelona!

    ResponElimina